Sistemele de ventilatie si de umidificare a aerului sunt adevarate pepiniere de fungi si bacterii, care, de multe ori, ajung in plamanii angajatilor. In plus, sistemele de ventilatie poarta infectiile respiratorii sau conjunctivitele de la o persoana la alta.

Aerul inchis din halele de birouri face ca la creier sa nu mai ajunga suficient oxigen. Nu doar coloana vertebrala sufera la birou, ci si plamanii, gatul, ochii, pielea, stomacul si creierul. 

Tuse seaca, iritatia ochilor, a gatului si a pielii, somnolenta si iritabilitate sunt simptome care apar dupa opt ore de munca intr-o hala neaerisita. Infectiile respiratorii, oftalmologice si dermatitele au cea mai mare incidenta in randul corporatistilor. Aceste afectiuni cumulate sunt cunoscute drept "sindromul cladirii de birouri". Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, acesta este caracterizat de iritatia gatului, ochilor si pielii, senzatia de "uscaciune" a ochilor, oboseala excesiva, stare de somnolenta, tuse seaca, senzatie de voma si iritabilitate.