Specialistii recomanda cateva masuri pe care le puteti lua pentru a va imbunatati conditia fizica si preveni boli precum osteoartroza. Poate ca nu este atat de simplu, dar stiti cum se spune: “Nimic bun nu vine usor”. O dieta echilibrata ajuta la construirea unor oase puternice. Continutul bogat de substante nutritive sprijina sistemul osos sa ramana sanatos. Asigurati un aport constant de calciu si vitamina D3.

Participati la activitati fizice pe tot parcursul zilei. Dezvoltati o rutina de exercitii fizice. Miscarea va ajuta sa dobanditi flexibilitate. Oasele puternice reduc riscul accidentarilor si intarzie deteriorarea cartilajului articular.

Pastrati greutatea ideala. Incarcarea articulara de tip ponderal afecteaza sever cartilajul. Deterioarea acestuia datorita excesului de greutate contribuie la cresterea riscului de fracturi osoase. Asadar pierderea in greutate, prin exercitiu si alimentatie corespunzatoare duce la reducerea stresului excesiv asupra articulatiilor si mentinerea unei functionari optime a oaselor.

Protejati-va articulatiile. Mentineti o postura corecta a corpului. Aceasta este importanta pentru prevenirea osteoartrozei. Evitati perioadele prelungite de stres repetitiv asupra articulatiilor. Activitatile neintrerupte sau posturile incomode, nefiziologice pot duce la surmenaj si oboseala musculara. Exista profesii care asociaza un risc crescut de aparitie a acestor manifestari. Incercati sa gasiti solutii la locul de munca.

Evitati accidentarile cat mai mult posibil iar daca se intampla sa va aflati intr-o astfel de situatie, solicitati asistenta medicala imediat. Antecedentele traumatice ale cartilajului predispun articulatia la dezvoltarea ulterioara a osteoartrozei.

Fiti atent la durere. Incercati sa nu fortati articulatiile. Invatati sa va opriti la primul semn de durere si sa limitati utilizarea excesiva a articulatiilor. Un echilibru intre activitate si odihna este optim pentru mentinerea unor articulatii sanatoase.

Asadar cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa incercati sa traiti cat mai sanatos. Acordati atentie la ceea ce organismul are nevoie si ceea ce este necesar sa faceti pentru a va mentine articulatiile puternice si sanatoase. Astfel veti avea un organism functional si veti putea reduce riscul de boala.

Urmareste Clubul Sanatatii Walmark online, Facebook si Twitter.