Razele ultraviolete agreseaza pielea atat pe termen scurt cat si pe termen lung, avertizeaza medicii dermatologi. Potrivit specialistilor, pe termen scurt razele UV sunt responsabile de aparitia petelor si a arsurilor solare, in timp ce pe termen lung provoaca imbatranirea prematura a pielii, duc la distrugerea colagenului natural si in unele cazuri pot provoca cancer de piele. 

Specialistii mentioneaza ca norii, umbrelele si hainele nu ofera dermei protectia necesara pentru a preveni riscurile mentionate mai sus. Cea mai eficienta modalitate de prevenire a ridurilor si a imbatranirii pielii o reprezinta utilizarea cremelor cu factor de protectie solara (FPS).

Alegerea factorului se face in functie de tipul de ten al fiecaruia dintre noi sau de locul in care ne aflam. "Nu iesiti din casa fara sa aplicati o crema cu FPS de cel putin 8. Atunci cand va expuneti la soare, alegeti insa o crema cu factor de protectie 30. Nu uitati ca protectia este cea mai buna solutie anti-aging", afirma Luciana Stanciu, estetician coordonator la un salon de infrumusetare din Capitala.