Suplimentul de Gingko Biloba este extras din copacului maidenhair, fiind utilizat in scopuri medicale de peste 1000 de ani. Atat frunzele cat si semintele copacului sunt folosite pentru a asigura extragerea de Gingko Biloba.

Substantele active din extractul de Gingko Biloba sunt reprezentate de glicoflavonoide (chercetina, miricetina, kampferol) si lactone terpenice (ginkgolide A, B, C, J, M si bilobalide). Glicoflavonoidele actioneaza ca si antioxidanti si sunt regasite si in alte legume si fructe, pe cand ginkgolidele, in special ginkgolidele B, actioneaza ca si inhibitori ai activarii factorilor plachetari (impiedica formarea de cheaguri sanguine in interiorul vaselor de sange). Desi mecanismul de actiune al Gingko Bilobei ramane un mister pana in ziua de azi, cercetatorii au descoperit ca cele cinci ginkgolide sunt responsabile de proprietatile medicale si de beneficiile acestei plante.

Gingko Biloba prezinta numeroase beneficii medicale asupra sanatatii organismului uman, dintre aceste cele mai importante care stau la baza eficientei acestei plante sunt:

- imbunatatirea circulatiei sanguine, inclusiv a microcirculatiei din capilarele mici, a tesuturilor si organelor prin dilatarea vaselor sanguine si reducerea vascozitatii sanguine; astfel este inlaturata senzatia de maini si picioare reci si se realizeaza o mai buna irigare si oxigenare a creierului;

- este considerata a fi un potentator al memoriei si concentrarii si un agent antivertiginos (reducand sezatia de greata si ameteala), aceste efecte fiind datorate de imbunatatirea si cresterea aportului de sange spre creier;

- actiune antioxidativa si protectie neuronala impotriva stresului oxidativ;

- impiedica formarea cheagurilor sanguine prin actiunea sa de antiagregant plachetar, ajutand astfel la o mai buna preventie a bolilor cardiovasculare, renale, respiratorii si ale sistemului nervos central;

- Gingko Biloba ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive si poate incetini declinul cognitiv in randul pacientilor suferinzi de dementa.

Fiecare persoana poate raspunde diferit la actiunea Gingko Bilobei, de aceea nu poate fi stabilita doza perfecta pentru acest supliment. Studiile care s-au realizat au evidentiat beneficiul unei administrari de doze de peste 100 mg pe zi pe o perioada mai lunga de timp.

Magneziul este un mineral indispensabil organismului uman, care ajuta la o buna functionare a sistemul nervos, osos si muscular si mentine automatismul cardiac. Carenta de magneziu poate fi un factor de risc pentru aparitia urmatoarelor afectiuni: hipertensiune, diabet de tip 2, sindrom metabolic. De asemenea magneziul este un foarte bun antioxidant si antidepresiv.

GinkoPrim® MAX 100 mg este un produs care combina ginkgo biloba si magneziul cu beneficiile combinate ale ambelor ingrediente.