Numarul cazurilor de gripa confirmate in laborator in acest sezon a crescut de aproape 60 de ori fata de sezonul precedent, pana in ianuarie fiind 230 de imbolnaviri si sase decese, fata de patru in perioada similara a anului trecut si niciun deces, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, citat de News.ro.

Dintre cele sase decese prin gripa din acest sezon, unul a fost la grupa de varsta 0-1 an, unul la 15-49 ani, un altul la 50-64 de ani si trei la peste 65 de ani. Niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinata, iar cinci dintre acestea aveau si alte boli, potrivit datelor de la Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Specialistii spun ca in acest sezon se remarca o forma mai agresiva a gripei, care s-ar datora unor noi tulpini ale virusului A H3N2.

Peste 70% dintre cazurile de gripa confirmate in laborator de la inceputul acestui sezon si pana in ianuarie 2017 au fost de tipul A H3N2, iar cele sase decese au avut drept cauza acelasi tip de virus.