Se estimeaza ca un adult normal petrece mai bine de 2 ani de zile din viata sa resimtind simptomele racelii si gripei. Mare parte din acesta perioada este asociata copilariei, deoarece sistemul imunitar este inca incomplet dezvoltat la cei mici. Copii sunt mai susceptibili infectiilor si din cauza contextului social (gradinita, scoala), de aceea o buna protectie poate preveni aparitia simptomelor de gripa si raceala. Minimartienii Gummy cu Echinacea vin in ajutorul nostru atat pentru preventia cat si pentru tratamenul adjuvant al simptomelor de raceala si gripa.

Cum recunoastem primele simptome de raceala?

Printre cele mai neplacute si comune simptome de raceala si gripa, se afla: rinoreea, tusea, migrena, discomfortul si slabiciunea musculara, febra si o stare de indispozitie generala. Toate aceste modificari neplacute sunt produse de niste virusi sezonieri, printre cei mai incriminati in declansarea racelii comune sunt: Rhino-, Corona-, Adeno-, Parainfluenza virus si virusul Sincitial Respirator.

Ce contine un Minimartian cu Echinacea?

Un complex de vitamine format din Zinc, Vitamina C si un extract din planta echinaceea purpureea.

Zincul este un element esential pentru sanatatea organismului, iar cantitati mici zilnice de Zinc ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acesta s-a dovedit eficient si pentru tratamentul altor diverse afectiúni cum ar fii: otita recurenta, infectii ale tractului respirator inferior, eczeme, infectii herpetice, diaree. Pe langa acestea Zincul este utilizat si pentru grabirea procesului de vindecare a ranilor, promoveaza cresterea in greutate la persoanele care au tulburari de nutritie si creste nivelul de vitamina A la copii.

Vitamina C sau acidul ascorbic constituie un nutrient esential pentru sanatatea organismului si este cunoscut faptul ca pe langa propritatiile sale antioxidante, vitamina C se gaseste in concentratii importante in celulele responsabile cu stimularea imunitatii. In perioadele in care organismul este atacat de infectii vitamina C se consuma foarte repede, de aceea este foarte important sa suplimentam aportul de vitamina C  in organism.

Echinacea purpurea este o planta nativa ce creste in Nordul Americii si a fost folosita de americanii nativi in tratamentul infectiilor pentru mai bine de 400 de ani. Efectele sale constau in reducerea perioadei de simptomatologie a racelii, scaderea febrei si ameliorarea tusei si a durerilor de gat cauzate de infectii ale tractului respirator superior. Studiile arata si ca aportul de Echinaceea in perioadele de actiune a gripei sezoniere previne infectiile si deci aparitia simptomelor de raceala.

Cum putem sa ne protejam copii impotriva racelii si cum sa-i protejam pe ceilalti daca suntem raciti?

-Aport zilnic de Minimartieni cu Echinacea in perioadele gripei sezoniere ce asigura cantitatea zilnica necesara de Zinc, Vitamina C si Echinacea. In plus Minimartieni cu Echinacea au un gust placut.
-Sa evitam locurile aglomerate si pe cat posibil transportul in comun.
-Sa ne spalam frecvent pe maini si mai ales inainte de masa.
-Sa folosim batista de unica folosinta.
-Sa nu ne trimitem copii la gradinita sau scoala daca sunt raciti pentru astfel ei pot raspandii germenii si la ceilalti copii.