Vitamina C este considerata un aliat puternic in cazul in care apar primele semne ale unei raceli. Doza zilnica recomandata de vitamina C, este 90 mg pentru barbati si 75 mg pentru femei. Cel mai bine ar fi sa iei vitamina C direct din natura, din fructe si legume proaspete.

Kiwi-ul are mai multa vitamina C decat o portocala. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani, care ne sfatuiesc sa apelam la kiwi, alaturi de portocale si lamai, atunci cand ne pandeste o raceala rebela.

Un kiwi mediu contine 70 mg de vitamina C. Cei care au imunitatea scazuta, cei care sufera de anemii pot manca unul-doua kiwi pe zi. In cazul anemiilor, cantitatea mare de vitamina C din aceste fructe favorizeaza asimilarea fierului din celelalte produse alimentare. In afara de vitamina C, kiwi ne furnizeaza o cantitate apreciabila de vitamina E –3mg/100 g fruct. Fructul se consuma crud, la micul dejun, sau in salate de fructe.